Растенията, които ви представяме са хибридни , затова имайте впредвид, че те ще започнат да цъвтят след  2-рата година. Първата година е добре да се гледат в саксия в къщи или във оранжерия. Като се появят грудки на мястото на корен може да ги присадите на открито в градината. Нарцисът е луковично, многогодишно тревисто растение. То е зимоустойчив вид на умерения климатичен пояс. Произхожда от западните части на Европа и Азия, както и Северна Африка. Растението е семейство Кокичеви (Amaryllidaceae), а родът му е съставен около 60 вида.


Както споделихме Нарциса е луковично растение, а от всяка луковица се образуват по няколко подземни листа в розетка. Листата са с линейна форма дълги около 20-30см. и широки около 1 см. Цветоносното стебло е с почти еднаква височина на листата. То е безлистно и плоско. На върха завършва с цвят или сенник от няколко цвята. Цветовете са едри обагрени в бяло, жълто и кремаво. Периода на цъфтеж е от април до май.


За разлика от повечето растения, които ние познаваме Нарцисът има летен период на покой. Той започва, когато температурите през лятото са много високи и има недостиг на вода в почвата. Началото на вегетацията започва през септември. Тогава температурите не са толкова високи, а влажността в почвата се повишава. От луковицата се образуват адвентивни корени, които започват да снабдяват с хранителни вещества. По повърхността на почвата може да се наблюдава новия летораст. С настъпването на зимните месеци и понижаването на температурата растението забавя своето развитие. Получава се втори период на покой, който приключва рано на пролет. Тогава Нарцисът започва да се развива доста интензивно и се появяват листата, цветоносното стебло и целия цвят. След цъфтежа листната маса остава известно време и умират. В този период летата фотосинтезират натрупват запаси и хранителни вещества в луковичните люспи. След това растенията отново настъпват в летния период на покой до есента.

Когато засявате луковиците е добре да са на слънчеви или полу сенчести места (шарена сянка). Нарцисът не е взискателен, към почвените условия но много добре му се отразяват варовитите и заблатени почви. Поливате обилно но не допускайте да има задържане на вода. Много е важно обилното поливане да продължи и след прецъфтяването защото в луковицата се залага бъдещия цвят.

Засаждането на луковиците е препоръчително да става през втората половина на септември началото на октомври. Дълбочината на засаждане да е около 15 см. Там тя може да остане няколко години без да бъде изваждана от почвата. Но можете да ги извадите всяка година.

Размножаване: Нарцисът може да се размножава чрез семена. Това става рядко защото са нужни около 2 години докато цъфнат.

Другия начин за размножаване е чрез детки – малки луковички, които израстват около майчината луковица. Изваждането се извършва след, като листата на растението пожълтеят.

За продукта няма отзиви.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

СЕМЕНА ЗА НАРЦИСИ -10 БР

  • Марка Made in China
  • Код на продукта 3
  • Наличност 20
  • 2,50 лв.

Възможни варианти


Сходни продукти

ПИСТОЛЕТ ЗА СИЛИКОН ЗА ЗАЛЕПВАНЕ AMKAY J-188 - 7мм., 20w

ПИСТОЛЕТ ЗА СИЛИКОН ЗА ЗАЛЕПВАНЕ AMKAY J-188 - 7мм., 20w

Пистолет за лепене със силиконови пръчки AMKAY J-188 - 7мм., 20w може да се използва за лепене на тъ..

15,00 лв.

МИНИ МЕНГЕМЕ ЗА ФИННИ ДЕТАЙЛИ  CF-5851

МИНИ МЕНГЕМЕ ЗА ФИННИ ДЕТАЙЛИ CF-5851

Този малък инструмент  е изключително подходящ за финни детайли, като бижута, часовници и други..

10,00 лв.

ЗАКАЧАЛКА ЗА ШАЛОВЕ И ВРАТОВРЪЗКИ

ЗАКАЧАЛКА ЗА ШАЛОВЕ И ВРАТОВРЪЗКИ

Удобна и практична закачалка за шалчета и вратовръзки .С  тази закачалка спестявате пространств..

6,00 лв. 8,99 лв.

СТОЙКА ЗА  GSM  ЗА КОЛА №АВ01

СТОЙКА ЗА GSM ЗА КОЛА №АВ01

Стойка за GSM за решетка на парно в кола с магнит в кутия 01..

6,00 лв.

ПРЕДПАЗВАЩ МЕХАНИЗЪМ ЗА МЕБЕЛИ  ASKICIM

ПРЕДПАЗВАЩ МЕХАНИЗЪМ ЗА МЕБЕЛИ ASKICIM

Заключващ механизъм предпазващ от деца за шкафове, гардероби,чекмеджета и др. Той освен че защитава ..

3,40 лв.

СИЛИКОНОВ ОБЕЗОПАСИТЕЛ ЗА ЪГЛИ ASKICIM 4бр  В КОМПЛЕКТ

СИЛИКОНОВ ОБЕЗОПАСИТЕЛ ЗА ЪГЛИ ASKICIM 4бр В КОМПЛЕКТ

Силиконов обезопасител за ъгъл ASKICIM представляват прозрачни силиконови предпазители за ъгли и ръб..

4,00 лв.

ПАСТА ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ДРАСКОТИНИ "BODY COMPOUND" ИЗЧЕРПАН

ПАСТА ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ДРАСКОТИНИ "BODY COMPOUND" ИЗЧЕРПАН

Body Compound е специализиран авто продукт за домашни условия, който успешно премахва леки до средни..

20,00 лв.